Felvételi

Miért a NÁSZ?

Mert a NÁSZ tagjai a különböző érték- és érvrendszerek ütköztetésével, az egyedi személyiségjegyeikkel kiegészítve egy valóban páratlan közösség kiépítésének a részesei lehetnek, amely eredményeképpen már az egyetemi évek során a munkaerőpiac számára releváns sikereket képesek felmutatni.

Szeretnénk az egyetem világítótornyaként funkcionálva támogatni a hallgatók előrelépését, hogy a közösségi élmények, karitatív megmozdulások és a gyorsított szakmai fejlődés végén maguk dönthessék el, hogy az élet mely területén szeretnék a társadalom fontos részét képezni.

összetartó közösség

életre szóló élmények

szakmai környezet

személyiségfejlődés

Felvételi tájékoztató

A Navratil Ákos Szakkollégium várja a gazdaságtudományok iránt érdeklődő összes ELTE-s hallgató jelentkezését.

A potenciális szakkollégista jellemvonásai közé tartozik többek között a tanulmányok alatt tanúsított eredményesség, kíváncsiság, ambíció és problémamegoldó készség. Rendkívül fontos, hogy csapatjátékos legyél, hiszen egy dinamikusan fejlődő közösség tagja leszel, amelynek a szakmaiságon túl a különböző összefogást erősítő rendezvények is szerves részét képezik.

Kik jelentkezhetnek?

A szakkollégiumi felvételiben bármely, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen aktív jogviszonnyal rendelkező hallgató jelentkezését várjuk, az egyetem valamennyi karáról, akik érdeklődnek a gazdálkodástudomány területei iránt. 

Hogyan tudok jelentkezni?

A felvételi eljárás három fordulóból áll.

 1. forduló: Írásbeli

Az írásbeli fordulón egy rövid és hosszabb kifejtős kérdésekből álló feladatlapot kell kitölteni, melyet a jelentkezés fülön keresztül tudsz leadni. Szükséges továbbá feltölteni egy önéletrajzot és motivációs levet is, valamint a tanulmányod előmenetelét igazoló dokumentumokat.

Feltöltési határidő: 2024. január 19.,  23:59

Az írásbeli feladatsor leadása után (1 napon belül) visszaigazoló e-mailt fogsz kapni a jelentkezésed beérkezéséről. Amennyiben ez nem történik meg, kérünk, keress fel minket a felveteli@nasz.elte.hu email címen. 

Az írásbeli forduló eredményéről az elkövetkező napokban értesítjük a jelentkezőket.

 1. forduló: Felvételi program

Amennyiben továbbjutottál az írásbeli fordulón, részt vehetsz a felvételi programunkon. Az eseményen lehetőséged lesz személyesen is találkozni velünk. A késő délutánra tervezett program 2-3 órát fog igénybe venni, mely során különböző csapat feladatokat kell megoldani a jelentkezőknek, melyek során azt fogjuk felmérni, hogy mennyire tudsz hatékonyan csapatban dolgozni.

Időpont: 2024. január 25. 

Helyszín: *hamarosan*

(A részletes programtervet az írásbeli forduló eredmény közlését követően ismertetjük a továbbjutott jelentkezőkkel.)

 1. forduló: Szóbeli interjú

Az írásbeli fordulót követően minden továbbjutó jelentkezőt értesítünk a szóbeli interjújának pontos időpontjáról. Az interjún szeretnénk felmérni motivációdat, és hogy miben tudsz fejlődni a szervezetben, miben tudunk ehhez közösen hozzájárulni.

Időpont: 2024. január 26-28.

Helyszín: *hamarosan*

Bevonó

A sikeres felvételt nyert hallgatók integrációját a soron következő Bevonó segíti, amely 2024. február 10-11. kerül megrendezésre.

Mi szükséges a jelentkezéshez?

 • kitöltött feladatlap
 • tanulmányi előmenetel dokumentumainak másolatát (érettségi bizonyítvány, egyetemi leckekönyv utolsó félévének képernyő fotója, tanulmányi átlagok képernyő fotója)
 • B2-es komplex nyelvvizsga másolata
 • amerikai típusú fényképes önéletrajz*
 • motivációs levél* (A motivációs levél tartalmazza a szakkollégiumi jelentkezés célját, a hallgató motivációit és egy vagy több területet, amelyen szakkollégiumi tagként tevékenykedni szeretne. A motivációs levél terjedelme legalább 1500 karakter.);
 • nyilatkozat a kollégiumi beköltözési szándékról
 • tanulmányi verseny oklevele, diákköri dolgozatra kapott elismerés stb. (opcionális)
 • mesterszakos hallgatók esetében az egyetemi oklevél másolata, valamint a szakdolgozati téma rövid ismertetése.

*Az önéletrajz esetén formai és tartalmi követelmények nincsenek, rád bízzuk, hogy mit és milyen formában jelenítesz meg benne.

Bővebb információt a NÁSZ-ról a honlapunkonFacebook és Instagram oldalunkon találsz. Ha a felvételivel kapcsolatban kérdésed merülne fel, írj bátran az felveteli@nasz.elte.hu e-mail címre, igyekszünk hamar válaszolni.

A felvételi első szakaszában elgondolkodtató rövidebb – hosszabb kérdésekre számíthatsz.

A második fordulón személyesen is megismerhetsz bennünket. Itt azt fogjuk felmérni, hogyan tudsz csapatban dolgozni.

A harmadik fordulón szeretnénk felmérni motivációdat, és hogy miben tudsz fejlődni a szervezetben, miben tudunk ehhez közösen hozzájárulni.

A felvételt nyert hallgatók integrációját a Bevonó esemény segíti, ahol egymás megismerése és a csapatösszetartás kialakítása a cél.

Miért jelentkezz?

ÖSSZEGYŰJTÖTTÜNK SZÁMOTOKRA 5+1 OKOT, AMELYEK RÁVILÁGÍTANAK ARRA, HOGY MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR, HA TAGJAI LESZTEK EGY SZAKKOLLÉGIUMNAK.

Elsősorban egy szakkollégium előre mozdítja hallgatóinak szakmai fejlődését, a professzionális oktatói gárda, valamint a gondosan kialakított és magas szintű képzési program révén. A szakkollégiumi tagok, az órákon tanultakhoz képest több gyakorlati tudásra tehetnek szert képzési programjuk ideje alatt. Ezenkívül könnyebben rátalálhatnak és elmélyülhetnek az általuk érdekesnek vélt területen, szabadon kutathatnak nem mindennapi, aktuális és érdekfeszítő témákban.

Egy szakkollégium kiemelt figyelmet szentel a tehetséggondozásra, összegyűjti a kiemelkedő és jó képességű hallgatókat, segítséget nyújt abban, hogy egzakt célkitűzést és karriertervet határozzanak meg maguk számára. Ezt a célrendszert figyelemmel kíséri és mentorálja, kiemelten fókuszálva a célhoz vezető mérföldkövekre, valamint a kritikus pontokra.

A szakkollégium lehetővé teszi, hogy tagjai ne csak akadémiai tudásra tegyenek szert, hanem úgy nevezett „soft skilleket” is képesek legyenek elsajátítani, és azokat fejleszteni, elmélyíteni. A hallgatók a szakkollégium programjai révén megismerhetik -eddig talán fel sem fedezett- képességeiket készségeiket. Megtapasztalhatják, hogyan működnek együtt más hallgatókkal, milyen szerepet vesznek fel, amikor csapatban dolgoznak, milyen területeken kell fejlődniük, ezenkívül kipróbálhatják magukat különböző szituációkban is.

A szakkollégiumi tagok felkészültebben lépnek ki a munkaerőpiacra, versenyképesebb tudással és önéletrajzzal rendelkeznek, hiszen a szervezet jobban felkészíti őket az egyetem utáni élet kihívásaira. A munkáltatók számára megnyerőbb az a jelentkező, aki kiemelkedő tudományos és szakmai munkát végzett, önfejlesztéssel foglalkozott, s az egyetemi éveiből kihozta a maximumot.

A szakkollégiumi tagság mellett szóló egyik legfontosabb érv a kapcsolatépítés vagy networking. Az összetartó közösség kialakulása, kapcsolatok teremtése, amely a jövőben kamatoztatható partneri viszony alapját is képezheti. A tagsági évek során kialakul a hallgatókban a közösséghez tartozás érzete és életre szóló barátságok köttethetnek.

+1 Ne feledkezzünk meg a színes program paletta adta lehetőségekről sem. A bevonó táborok, csapaépítő események, közös szakmai és szórakoztató programok elengedhetetlen részei egy szakkollégiumnak. Ezen programok révén a diákok egyedülálló élményekre, s olyan emlékekre tehetnek szert, amelyekre egész életük folyamán emlékezni fognak majd.

A szakkollégiumi jelentkezés pontos menetéről itt olvashattok.

Amennyiben kérdésed lenne, írj nekünk a felvételi@nasz.elte.hu e-mail címre!