főkép

A 2024-es NÁSZ bevonó tábor 

Idén is rendkívüli sikerrel került megrendezésre a NÁSZ őszi bevonó tábora, ami a teljes közösséget egy felejthetetlen hétvégére invitálta, ami során összekovácsolódhattak a NÁSZ hallgatói. Így a tábor során többek között sor került a NÁSZ újdonsült tagjainak ünnepélyes beavatására is, így ők is a közösség igazi tagjaivá válhattak. 

2024. szeptember 21-én, korán reggel 8 órakor indult a csapat a déli pályaudvarról Révfülöpre. A hosszú vonatúton azzal mulattuk az időt, hogy megpróbáljuk kitalálni, vajon melyik gólyához melyik kis sötét titok (vagyis fun fact) tartozik. Voltak, akikről kiderült, hogy az érettségi napján skydiving-olni mentek, voltak notórius fagyűjtögetők, egyesek pedig Dorisként twerkeltek a Shrek rave-en. Ezek után még egy gyors NÁSZ-os bingó körre is jutott idő, azoknak pedig, akiknek összejött a bingó, cukor járt jutalmul. 

Pont ebédidőre érkeztünk meg a révfülöpi Beach szállóba. Egy jó kis spagettis rántotthús, és egy rövid pihenő, illetve bevásárlás után belecsaptunk a lecsóba. Játszottunk még egy sor névtanulós-ismerkedős játékot, majd egy gyors infókör után következhetett is az ünnepélyes ceremónia, ahol eldőlt, melyik gólya melyik bizottság tagja lesz.  

A nem-teszlek süveg mindenkinek adott egy rózsaszín, kék, fehér, vagy zöld szalagot, jelezve, hogy az illető a kommunikációs, a programszervező, a gazdasági vagy a szakmai bizottságba került-e.  

Miután minden gólya megtalálta a helyét, a frissen bővült csapatok megtarthatták évi első meetingjüket. 

Vacsora után a kiscsaládokra terelődött a figyelem, megindult a szorgos gyakorlás, hisz minden családnak elő kellett adnia egy előadást. A kezdeti lámpalázat mindenki nagyon jól leküzdötte, és az előadásokon rendkívül jól szórakozott mind a nézőközönség, mind az előadók. 

Az előadások után lement még egy kör felturbózott paraszt-activity, amit aztán egy fergeteges parti követett. Volt billiárd, póker, csocsó, pingpong (mint később kiderült, pingpongban Barnus a király), minden, ami szem szájnak ingere. 

Másnap reggel természetesen mindenki kipihenten és frissen érkezett a reggelihez, a kiadós reggeli után pedig a csapat elindult hazafelé.  

A legtöbb gólyában úgy érzem, mély nyomot hagyott ez a tábor, mindenképp pozitív értelemben. Olyan emlékekkel és élményekkel térhettünk haza, amik egész életünkre elkísérnek majd, és egy biztos alapot adtak, hogy a NÁSZ-os közösség tagjai lehessünk. Egy gólyatársam szavaival élve: 

„Számomra a bevonó tábor egy hatalmas élmény volt, leírhatatlan érzés, hogy egy olyan közösségnek váltam a tagjává, ahol mindenki mindenkire számíthat, arról nem is beszélve, hogy egy családot is kaptam két nap leforgása alatt. A tábor minden percét élveztem, rengeteget nevettünk a korábbi és az új tagokkal együtt, és alig várom már a következőt!!”

Örömmel hallottam, hogy a kezdeti nehézségek ellenére a szervezők is legalább annyira élvezték a tábort, mint mi: 

„Alapvetően nehézséget csak a szállás megtalálása okozott, mert nagyon specifikus helyet keresünk ilyenkor mindig (pl. vonattal lehessen menni, elférjünk, de rajtunk kívül ne is legyenek nagyon, legyen fedett nagy tér, ahol az esti programokat tarthatjuk) de miután ez megvolt onnan már gördülékenyen mentek a dolgok. Mivel voltunk 3-an plusz Lizi ezért jól szét tudtuk szedni a feladatokat, jól össze tudtunk dolgozni, ami alapvetően tök élvezhetővé tette az egészet.” 

Összességében egy nagyon jól megszervezett, szórakoztató, eseménydús, és meglepetésekkel teli bevonó tábor volt az idei, amiért igazán hálásak lehetünk a szervezőknek. 

Oszd meg ezt a cikket!