Webhely N1 cikk kiemelt kép

SAC adatvizualizációs verseny

Április elején részt vettem az SAP és az IFUA-Horváth által szervezett adatvizualizációs verseny döntőjében, amit sikerült csapatommal megnyernem.

Idén januárban szervezte meg másodjára az SAP és az IFUA-Horváth adatvizualizációs versenyüket. A verseny során 1 hónapunk volt, hogy megadott adatokat vizualizáljunk az SAP Analitics Cloud szoftverével. 

A szervezőkről. Az SAP Európa legnagyobb szoftver cége, akiknek kiterjedt ERP (Enterprise Resource Planning) szoftver palettájuk van, a könyveléstől kezdve egészen ellátási lánc logisztikai szoftverig. Az egyik legújabb alkalmazásuk, a böngészőből megnyitható, felhő alapú Analitics Cloud. Ez a szoftver arra alkalmas, hogy adatokat rendszerezzünk, és hogy ezeket az adatokat ábrázoljuk. A verseny másik szervezője az IFUA-Horváth volt. A NÁSZ-osoknak ismerős lehet a cég, ugyanis már több kurzust is szerveztek számunkra. Az IFUA-Horváth az ország egyik legismertebb tanácsadó cége, akiknek a világon 19 irodában több, mint száz ezer ember dolgozik. 

A verseny egy igazi kihívást jelentett számunkra. Az adatokat a KSH szolgáltatta, és agrár témakörben kellett helytállnunk. Az adatokat nekünk kellett átdolgoznunk, hogy ezeket hatékonyan fel tudjuk használni. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy az ország régiói egyszerre voltak megyeként és vármegyeként feltüntetve, viszont egy-egy mérőszám csak az egyikhez volt hozzákötve, így egy grafikonon nem tudtuk ábrázolni a békési termés mennyiségét és a megye termésátlagát. Az is nehezítette a dolgunkat, hogy több komplex funkciója a szoftvernek kódolást igényelt.

A verseny első fordulójában értékelték a feltöltött megoldásunkat, és a beküldött anyagok mérlegelése után a legjobb 5 megoldást elkészítő csapat jutott be a döntőbe. A döntőben egy komoly szakmai zsűri értékelte a munkánkat, mind az SAP, mind az IFUA felső vezetője ott volt, valamint a KSH igazgatóhelyettese, két külsős cég BI igazgatója, valamint a MOME egyik oktatója is zsűrizett. 

A első helyezésért kaptunk (a kötelező toll, füzet, kulacs kombón túl) egy belépőt az SAP NOW 2024 konferenciára, kaptunk könyveket a témakörben, valamint a IFUA gyakornoki állást is felajánlott számunkra.

Csapat tagjai: Stix Erik, Harangozó Bence, Nébl Bálint

Oszd meg ezt a cikket!