Webhely N1 cikk kiemelt kép

Navratil Egyperces

A hollandiai Avans Hogeshool hallgatóival nemzetközi csapatokban dolgoztunk együtt egy problémamegoldáson. Az öt-hat főből álló csapatok fele-fele arányban voltak Avans és ELTE hallgatók.

A feladatban SDG-vel (Sustainable Development Goals) kapcsolatos problémát kellett megoldani HCD (Human-Centered Design) megoldásokkal. A fő kérdés, ami az alapot adta: „Ha uralnád a világot, a várost (Budapestet) vagy az ELTE Astoria kampuszát, milyen problémát oldanál meg először?” 

A három napon át tartó projekt alatt két napig dolgoztunk az ötleten, különböző fázisokon keresztül, amiket vlogokkal dokumentáltunk. Első fázis az „együttérző fázis” volt, itt a célcsoport érzéseibe, tapasztalataiba gondultunk bele, és interjúkat készítettünk. Utána megfogalmaztunk a fő célokat és kutatási kérdéseket, amit különböző gondolkodási technikákkal, három-öt ötletre leszűkítettünk, majd ebből egyet kiválasztott a „problem owner team”. Végül a “prototípus fázis”-ban készítettünk több változatot, amire folyamatosan kaptunk visszajelzéseket a többi csapattól és más hallgatóktól.   

Az utolsó napon prezentáltuk a megoldásunkat, ami elnyerte a közönség tetszését így a mi csapatunk munkája volt a közönségkedvenc. Ha eléggé figyelmesen jártatok a kampuszon, a prototípussal ti is találkozhattatok a folyosón, kedves üzenetekkel megtöltve. 

Egy remek lehetőség és hatalmas élmény volt, továbbá újabb látásmóddal és technikákkal ismerkedtünk meg. Csak ajánlani tudom a következő félévekben a jelentkezést.

Oszd meg ezt a cikket!