400862806_315804974590886_2339931982137186825_n

NÁSZ Napló – első félév, második felvonás

Egy hét várakozás után, ahogy ígértük lerántjuk a leplet a félév második felének eseményeiről. Eddig betekintést adtunk a bevonó, a bortúra, a NÁSZ halloween és még sok más NÁSZ-os programba. Viszont még jó pár hét és kaland áll mögöttünk, amelyek során nem csak életre szóló élményeket szereztünk, de egymást is jobban megismerhettük. 

Karácsony közeledtével az adventi vásárok rengeteg embert vonzanak be világszerte, ez alól mi sem vagyunk kivételek. Idén, akárcsak tavaly is, Bécsbe mentünk el vonattal, ahol egy napot töltöttünk el a különböző karácsonyi vásárokat és a várost járva. A megérkezést követően még sor került egy össznépi ebédre, hogy így nyerjünk energiát az előttünk álló hosszú naphoz, ami végül még annál is tovább tartott, mint gondoltuk volna. Első állomásunk a Belvedere kastély volt, aminek nemcsak kisebb, családias karácsonyi vásárát néztük meg, hanem csodás kertjét is, ami így a tél közeledtével is igazán lélegzetelállító volt. Innen hosszas városnézést és csapatépítést követően késő délutánra a Rathausplatzhoz érkeztünk, ahol rengeteg ember és portéka várt minket. Itt a temérdek áru mellett a karácsonyi díszben pompázó tér is lenyűgöző volt. Innen kellet végül visszaindulnunk a pályaudvarra, de a közismert dallal ellentétben a vonat ebben az esetben nagyon is várt. Az ÖBB számos akadályt gördített elénk, például egy óra késés után eltörölték a járatunkat, de szerencsére sikerült közösen leküzdenünk ezeket a nehézségeket. És utólag szerintem mind nevetve gondolunk erre vissza (hangsúlyos az utólag). Végül két és fél óra késéssel érkeztünk meg Budapestre a legnagyobb jókedvben, hiszen egy ilyen szituáció maradandó élményt hagy az emberben, ha ilyen jó társasággal töltheti az időt.

A Most Bisztróban gyűlt össze a NÁSZ nép színe s java, hogy közös ebéddel zárják a szorgalmi időszakot. A karácsonyi vacsorán rengeteg étel- és italkülönlegesség, meg persze szuper hangulat várta a résztvevőket. Elválni senkinek nem volt kedve, így sokan közösen folytatták az estét iszogatással és karaokizással, ahol mindenki megcsillogtathatta tehetségét. 

Decemberben, a tél kezdetével, mi mást kívánhat az ember, mint hogy a barátaival forralt bort szürcsölgetve társasozhasson. A válasz szerintem, hogy nagyon semmit, és a NÁSZ tagok is egyetértenek ebben. Idén először a saját társasjátékainkkal a közösségi terünkben került megrendezésre a hagyománnyá vált társasest. Az este folyamán többek között előkerült az UNO, a Dixit és a Twister is. A szakkollégisták így sok téren szállhattak küzdelembe. A Dixit alkalmával azonban csoportmunkára is szükség volt, és sorsolás útján kialakított párokban próbálhattuk ki magunk.

Szintén újdonság, hogy részt vettünk szervezeti szinten a cipősdoboz akcióban. Mindenki szívesen járult hozzá valamilyen formában az ügyhöz, hiszen mind tudjuk, milyen fontos másoknak örömet okozni, pláne karácsony közeledtével, aminek üzenete is az összefogást és egymás segítését hirdeti. Nem is volt kérdés hát, hogy ajándékokkal, csomagolásban való segítéssel, szervezéssel vagy akár mindegyikkel a felsoroltak közül segítsünk be. Persze a jó hangulat sem maradhatott el, a csomagolni érkezőket a szervezők forralt borral várták, ami megalapozta a vidámságot.

A félévet záró esemény az Erasmussal kiutazókat búcsúztató és a vizsgákat temető buli volt. Ez alkalommal a Kertész sörözőbe látogattunk el. Itt mindenki arcára mosolyt csalva énekeltük el, vagyis próbáltuk meg elénekelni az „Ellopták a biciklim” és a „Mizu” cimű slágereket. Az éneklés mellett alkalom nyílt a különböző tárgyak, tanárok kitárgyalására és a jövőbeli tervek megvitatására is, sokak meséltek erasmusos terveikről és arról, hogy készülnek a nagy kalandra, amikről majd egy félév múlva a NÁSZ-osok a nagyvilágban cikksorozatunkban tájékoztatunk mindenkit.

Ezúton is köszönjük a Közösség- és Programszervező Bizottság minden tagjának a sok szervezést és az ezáltal biztosított kalandokat. Szintén hála illeti meg a Gazdasági és Kommunikációs Bizottságot.

Oszd meg ezt a cikket!