final

NÁSZ Napló – Így pihenünk mi, az őszi félév programjai

Azt már sokan tudhatjátok, hogy szakkollégiumunk egyik legfontosabb eleme a szakmai fejlődés, a különböző gazdasági témákhoz kapcsolódó tudás elsajátítása és elmélyítése. Emellett azonban kiemelkedő jelentőséget kap szervezetünkben a közösségformálás, hogy összetartó baráti társaságot kovácsoljunk tagjainkból. Erre a Közösség – és Programszervezésért Felelős Bizottság számos változatos és izgalmas lehetőséget biztosít, és az alábbi cikkben az elmúlt félév legmeghatározóbb programjaiból adunk most ízelítőt.

A félév első jelentős programja a bevonó tábor volt, amely alkalmával egy hétvégét töltöttek közösen a szakkollégiumi tagok Révfülöpön. Az esemény legfőbb célja az új tagok integrálása a társaságba, amit minden évben kalandos programokkal igyekszünk elősegíteni. Valamint a felvettek ekkor tudhatják meg, hogy az elkövetkező félévben melyik teamben fognak tevékenykedni.  Az alkalom a régi tagok körében is nagy népszerűségnek örvend, hiszen nemcsak új embereket ismerhetnek meg, de akár olyan szakkollégistákkal is jobban megismerhetik egymást, akikkel addig erre nem volt alkalmuk. 

Az őszi félévben rekord mennyiségű résztvevő, nagyjából ötven fő, tehát szinte az összes aktív tag részt vett a félév talán legnagyobb eseményén. A programok már a vonatúton megkezdődtek, az új tagok egy-egy érdekességet osztottak meg magukról anonim módon, amiket aztán mindenki igyekezett emberhez kötni, több-kevesebb sikerrel. A megérkezés után ismerkedős játékok sorozata vette kezdetét, kora este pedig a családok színpadra vitték előadásaikat. De mik is azok a családok? Ez is a szakkollégiumba való integrálódást elősegítő eszköz, ami két szülőből, avagy két régebbi tagból és gyermekeikből áll. Idén három család bizonyította színészi rátermettségét, néha inkább humorérzékét a tagok előtt. A hagyományos bolond activity-t sem lehetett kihagyni, ami mindig váratlan fordulatokkal szolgált. Ilyen eseménydús nap sem tántoríthatta el a tagokat az esti ünnepléstől, ami kétségkívül az eseménysorozat egyik fénypontjának mondható, bár a hazautat másnap meg-megnehezítette egy-két embernek.

A bortúra az előző félév nagy sikerét követően az őszi félévben is megrendezésre került. Ezúttal a tagság Eger felé vette az utat, ahol a vonatút után a geocatching játékával is megismerkedhettünk, a borpincék felé ugyanis csapatokban vadásztunk a különböző támpontokra. Összeségében 5 borpincébe látogathattak el a résztvevők, ahol jobbnál jobb borkülönlegességeket próbálhattak ki, sőt az egyik pincészetnél még tradicionális helyi birkapörkölttel is megkínáltak mindenkit. A hangulat minden állomás után egyre élénkebb és vidámabb lett. Este felé a hosszú nap után mindenkinek nagy megkönnyebbülés volt, hogy kisvasúttal tehettük meg az Eger belvárosába tartó utat, ami hatalmas élmény is volt egyben. Visszatérve még az Egri plázában töltöttünk el egy közös vacsorát, így kiélvezve egy eseménydús nap utolsó pillanatait, hiszen innen már a vonatállomáshoz indultunk, majd vissza Budapestre.

A félév következő programjának a KCSSK adott otthont, ugyanis itt került megrendezésre a NÁSz Halloween. A Lepény termét a szervező gárda halloweenhez illően kidekorálta, így alapozva meg a hangulatot. A szakkollégisták ezúttal is kitettek magukért, és mindenki parádés jelmezbe öltözve jelent meg. Az este folyamán magunk között tudhattuk Bonnie-t és Clyde-ot, Wednesday Adamst, Szörnyella De Frászt és az ikonikus Star Wars franchise sem maradhatott ki,  tiszteletét tette Anakin Skywalker és mestere Obi Wan Kenobi is. A jelmezverseny így kihagyhatatlan volt, aminek győztese páros főzdetúrát nyert a First Craft Beer jóvoltából, amit a mester és tanítványa nyertek el szoros küzdelem árán. Az este folyamán emellett számos, különböző a halloween tematikába tökéletesen beleillő true crime kvízen mérettették meg magukat tagjaink, több-kevesebb sikerrel.

A Thália Színházba is ellátogattunk, ahol a Legszebb férfikor című előadást nézhettük meg. A darab egy kollégiumban játszódik, így a helyszín nem állt távol tőlünk és könnyen a helyszínre képzelhettük magunkat. Viszont a főszereplők velünk ellentétben már 20 éve elballagtak, szerencsére azért itt még nem tartunk, és az osztálytalálkozójuk alkalmából visszatérnek régi egyetemükre és visszaidézik a régi szép időket. Sok váratlan fordulatot okoz azonban az, hogy egykori csodálatuk tárgya, Lady Rosemary is ott tartózkodik. A rengeteg, humoros fordulattal teli érdekes történet mindenki tetszését elnyerte, ráadásul a Gazdasági Bizottságnak hála nagyon kedvezményes áron is juthattunk hozzá a jegyekhez. 

A félév programjai a színházlátogatásunkkal még közel sem értek véget. Ha érdekel még milyen kalandokban volt részünk olvasd el cikkünk következő részét is!

Oszd meg ezt a cikket!