Webhely N1 cikk kiemelt kép

Navratil Egyperces

November 9-én másodjára is megrendezésre került a Portfolio által szervezett Gen Z Fest, ezúttal a környezettudatosság és fenntarthatóság témakörében.  Öt szakkollégistánk ellátogatott az eseményre, ahol különböző előadásokon és érdekes kerekasztal beszélgetéseken vehettek részt, melyek központi témája a fenntarthatóság volt.

Az előadásokat marketing- és menedzsment fókusz jellemezte, de lehetett hallani a vállalatok kihívásairól a fenntarthatóság kapcsán és arról, hogy hogyan tudunk mi is minél többet tenni a zöldebb jövőért.

Tizennégy órakor kezdődött a gyülekező a CEU Nádor Event Center-ben, majd közel fél órával később kezdetét vette a megnyitó, amit a Hogy van a Föld? nevű előadás követett, majd Dr. Rab Árpád által tartott Milyen jövőre készüljünk? című előadás keretében szó esett a mesterséges intelligenciáról és annak jövőbeli szerepéről. A szünet előtt még Litkai Gergely humorista is a színpadra lépett és Változtatni nehéz címmel humorosabb formában próbálta meg bemutatni a fogyasztói társadalmat.

A rövid szünet után a résztvevők több előadás közül is választhattak, hogy melyiken szeretnének részt venni. A fogyasztási dilemmák-on egy kerekasztal beszélgetésen lehetett részt venni, ahol a meghívott előadók és a közönség közösen beszélgettek az újrahasznosítás témakörében. Továbbá a Most Te dönthetsz: vállalati érdek és / vagy fenntarthatóság című program keretében a résztvevők játékos szerepgyakorlaton keresztül ismerhették meg a vállalati érdekek és a fenntarthatóság kapcsolatát.

A Gen Z Fest /Green változatos előadásain és programjain szakkollégistáink rengeteg új tapasztalattal gazdagodtak és jobban bepillantást nyerhettek a fenntarthatóság világába gazdasági szempontból.

Oszd meg ezt a cikket!