Webhely N1 cikk kiemelt kép

Navratil Egyperces

Forbes Flow 2023

Palasics Bence

A Forbes Magyarország október 20-án rendezte meg Forbes Flow 2023-ra keresztelt eseményét, melyen mi is részt vehettünk a Forbes jóvoltából.

A napunk a Raiffeisen YELLO színpad ünnepélyes megnyitójával indult, ahol aztán izgalmas előadók váltották egymást: vállalkozók, véleményvezérek, felső vezetők. Ennek köszönhetően rendkívül színes képet kaphattunk a jelenlegi üzleti világban rejlő lehetőségekről, kihívásokról.

A program első felében Viszkok Fruzsi, digitális tartalomkészítő, beszélt karrierje indulásáról, jövőbeli terveiről, valamint a közösségi média aktuális állapotáról.

Ezt követően a munkaerőpiac került terítékre. Itt Berczeli András (managing director, Sprintform), Bondár Erika (HR vezető, Raiffeisen Bank), illetve Megyeri Mirtill (alapító, Zyntern.com) osztották meg gondolataikat. Alapvetően a friss diplomások, a Z generáció helyzete volt fókuszban, így kimondottan releváns volt számunkra. 

Az első blokkot Jónap Richárd (részvénypiaci stratéga, Concorde Értékpapír Zrt.) és Fazekas Bálint (CEO, Euronics) zárta, akik a gazdagság fogalmáról, annak relativitásáról beszéltek. Megtudtuk, hogy valójában sokkal gazdagabbak vagyunk, mint hinnénk, illetve, hogy a közösségi média hatására miért érzik egyre többen szegénynek magukat.

A napunk feléhez érkezve az ebédszünetben a szponzorok standjait kerestük fel, ahol sok új információ mellett különféle ajándékokkal is gazdagodtunk.

A második felvonás a befektetés témakörével indult, itt Szabó Balázs (vezérigazgató, HOLD Alapkezelő), Bálint Attila (Raiffeisen Private Banking vezető), valamint Pachert Balázs (alapító, Balazs Kicks) beszélgettek a különféle befektetési formákról, a pénzügyi tudatosságról. Igazán érdekes megoldás volt a két pénzpiaci szakember mellé beültetni a Balazs Kicks alapítóját, aki jelen esetben a Z generációt képviselte a sneaker-piacon operáló vállalkozásának példáján keresztül.

Ezután a GreenGo autómegosztó alapítója, Michaletzky Bálint és az akár YouTube-ról is ismerős Csorba Dániel ingatlanos értekeztek a bérlés/tulajdonlás dilemmájáról. Ismételten kiemelt fókuszt kapott a Z generáció, kiváltképp a lakhatási válság kapcsán.

A napot Gerendai Károly vállalkozó zárta, aki a vendéglátás területén szerzett tapasztalataival ismertette a vállalkozói-lét kihívásait. Mesélt gasztronómiai érdekeltségeiről, továbbá jellemezte a jelenlegi magyar piacot, kitekintve a szomszédos országok helyzetére.

Oszd meg ezt a cikket!