381241291_2882316325243390_4931971674538209984_n

Őszi felvételi eljárás a NÁSZ-ban

Serfőző Anna

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén szeptemberben is lezajlott a NÁSZ felvételi eljárása. A tizenkilenc jelentkező közül tizenhárman sikeresen felvételt nyertek a szakkollégiumba. Ezúton is gratulálunk nekik!

A felvételi eljárás három fordulóból állt: először egy írásbeli feladatsort kellett megoldaniuk a jelentkezőknek, majd a felvételi program következett, végül utolsó fordulóként a szóbeli interjúval zárult.

Az írásbeli feladatsor három részből épült fel. Először, rövid, kifejtős kérdésekre kellett válaszolni, mind gazdasági, mind kicsit személyesebb témakörben, hogy jobban megismerhessük a jelentkezőket. A második rész – úgynevezett guesswork – során, a felvételizőknek egy egy napos programot kellett megtervezni a megadott keretösszegből, illetve azt is ki kellett számolniuk, hogy egy szakembernek a megadott információk alapján alkalmazottként vagy vállalkozóként érdemes-e tovább dolgozni. A harmadik részben egy esettanulmány megoldása volt a feladat, a nyári tábor szervezésével kellett megbirkózni a felvételizőknek. 

Ezután a jelentkezők egy 2-3 órás programon vettek részt, a második fordulón, ahol jobban megismerkedhettek a Szakkollégiummal és annak működésével. A program a ZUK-ban került megrendezésre. A felvételizők kisebb csapatokban jártak körbe hat asztalt, ahol bemutatkoztak a Teamek, betekintést nyerhettek a kollégiumi életbe, illetve a Választmány is képviselte magát az egyik asztalnál. A fordulót végül egy kötetlen beszélgetés zárta.

A harmadik és egyben utolsó forduló a szóbeli interjú volt. A jelentkezőknek itt egy nagyjából tíz perces intervallumban, a Felvételi Bizottság előtt kellett számot adniuk tudásukról, problémamegoldóképességeikről, illetve pár személyesebb kérdésre is választ kellett adniuk.

A felvételt nyert hallgatók beilleszkedését a szeptember 30. és október 1. között megrendezésre kerülő  Bevonó tábor segíti elő.

Oszd meg ezt a cikket!