tax

Cikket írt rólunk az Andersen: Adózási kurzust indít ősszel az Andersen a Navratil Ákos Szakkollégium hallgatói számára

A Szakkollégium egyik fő szerepe, hogy kibővítse tagjaink egyetemi tanulmányait, ezt különböző tetszőlegesen választható kurzusokkal tesszük lehetővé. Ebben a szemeszterben is rengeteg izgalmas lehetőséggel készülünk szakkollégistáinknak. Egyik legkiemelkedőbb kurzusunkat idén az Andersen tartja. Az együttműködés számunkra hatalmas büszkeség, így rendkívüli megtiszteltetésként ért minket az általuk megjelent cikk a szakkollégiumban tartott kurzusukról, melyet alább olvashattok!

A cég és az ELTE keretein belül tevékenykedő Navratil Ákos Szakkollégium (NÁSZ) együttműködésében induló szakmai előadássorozat résztvevői a való életből vett példák bemutatásával, egy valós esettanulmány feldolgozásán keresztül ismerkedhetnek meg az adótanácsadással és a magyar adórendszer működésével. A két legjobban teljesítő hallgató állásajánlatot kap.

Az Andersen Adótanácsadó Zrt. és a Navratil Ákos Szakkollégium megállapodása értelmében a szakkollégium – túlnyomórészt az ELTE Gazdaságtudományi Karának hallgatóiból álló – tagjai vehetnek részt a budapesti cég által tartott adózási kurzuson. A mindennapi munkavégzés során előforduló, valós, gyakorlati példákkal fűszerezett előadássorozat olyan egyedi, speciális szaktudást nyújt, amelyet az iskolapadban nem lehet megtanulni.

A 2023. szeptember 19.-én induló, két nagyobb részre bontható, nyolc előadásból álló kurzus központi témája a cégcsoport-átstrukturálás lesz. Az első, alapozó jellegű rész főként a hazai adózási rendszer működésének áttekintéséről szól, miközben az előadók érintik azokat a jogintézményi szabályokat is, amelyek egy átstrukturálás során felmerülhetnek. A kurzus második része lépésről-lépésre vezeti át a hallgatókat a kiválasztott esettanulmányon, egyben alternatívákat vázol fel és választ ad az egyes lépések során felmerülő adózási kérdésekre.

Az egyenként másfél órás előadások helyszíne az Andersen Adótanácsadó Zrt. budapesti irodája lesz (XII. kerület, Csörsz utca 43.). A tananyagot a cég adószakértői, Radnai Károly (managing partner) és dr. Pauker Zoltán (senior menedzser) állítják össze, illetve adják elő személyesen. Fontos hangsúlyozni, hogy az előadások interaktívak és a hallgatók aktív bevonásával zajlanak. A részvétel feltétele a számviteli alaptudás megléte.

A kurzus záróvizsgával zárul, amelynek eredményéről a résztvevők oklevelet kapnak. Ezen felül a két legjobb eredményt elérő hallgató részére az Andersen Adótanácsadó Zrt. álláslehetőséget kínál fel junior adótanácsadó pozícióban.

Érdemes kiemelni, hogy a két fél hosszú távú szakmai együttműködésben gondolkodik. Az eredményességtől és az érdeklődők számától függően közös tervük az, hogy a jövőben valamennyi szemeszterben induljon hasonló adózási kurzus.

Oszd meg ezt a cikket!