Elnyertük a Nemzeti Tehetség Program pályázatát

Elnyertük a Nemzeti Tehetség Program pályázatát a 2023-as tanévre vonatkozóan!

Az NTP és a Kulturális és Innovációs Minisztérium segítségével számos új szakmai tevékenységünk és szabadidős programunk válhatott valóra. A pályázat során 1 452 000 forint támogatást nyertünk el, így még magasabb színvonalon  tudtuk működtetni szakkollégiumunkat. A program 2022. július 1. és 2023. június 30. között valósult meg.

Az elmúlt két félévben a Nemzeti Tehetség Program pályázatának köszönhetően számos kurzus és szakmai előadás valósulhatott meg. Ezeken az alkalmakon szakkollégistáink rengeteg új készséget és hasznos tudást sajátíthattak el.

Az őszi félév folyamán Dr. Hlédik Erika vezetésével megrendezésre került egy marketing műhelykurzus, ahol a 8 alkalom alatt a plakátkészítésé volt a főszerep. A projekt során a 2-3 fős csapatoknak plakátot kellett tervezniük marketingkutatás által, majd bemutatniuk a választott témában.

Továbbá a gyakorlati kommunikáció kurzusunkat említenénk, melyet szakkollégiumunk igazgatója, Dr. Tanács János tartott. Keretein belül fejlesztettük előadói készségeinket, megtanultuk a tárgyalástechnika kritikus pontjait, és különböző szituációkon keresztül gyakorolni is tudtuk frissen szerzett ismereteinket. 

A tavaszi félév folyamán Tompos Anna jóvoltából betekintést nyerhettünk az Excel üzleti célú felhasználásának rejtelmeibe. A nyolc alkalmas kurzus során többek között megismerkedhettünk az adatok kreatív vizualizációjával, az eredménykimutatás hasznos funkcióival, továbbá elmélyedhettünk a Solver business célú felhasználásával, és végül az Excel makrók általi automatizálásába is belekóstolhattunk.

Dr. Pétervári Kingától, az ELTE GTK oktatójától a jogi személyek működéséről tanulhattunk. A kurzus során szó volt a különböző jogi személyek alapításának, működtetésének folyamatáról, igen gyakorlatias szemszögből. A tanárnő elbeszéléseiből számos történetet hallhattunk, személyes, hétköznapi tapasztalatokkal az egyes jogi személyek nehézségeiről.

Végül, de nem utolsó sorban Bedzsula Bálint iránymutatása mellett vehettünk részt vezetői tréningen a tavaszi szemeszterben. A kurzus során rengeteget tanulhattunk a hatalom forrásáról, valamint annak etikus és hozzá értő használatáról. Többet tudhattunk meg arról is, mik a jó vezető ismérvei és, hogy milyen helyzetekben érdemes cselekednie, hogyan mutassa meg, hogy értékeli a vezetése alatt dolgozókat és kezelje a konfliktushelyzeteket. A nyolc alkalmas kurzus az éles helyzetek megismerésére és a szituációs gyakorlatokra épített, ahol a kreatív gyakorlatok során magunkat is kipróbálhattuk vezetői szerepben és rengeteget tanulhattunk saját magunkról is.

A Nemzeti Tehetség Program támogatásának köszönhetően valósulhatott meg a Vita az influencerek hatásáról a vásárlási döntéseinkben elnevezésű vitaest, melynek során megtanulhattuk az online marketing alapjait és olyan fogalmakat, mint a konverziós ráta. Ezután Dani nyújtott betekintést az influencerek világába, majd megkezdődhetett az eszmecsere. Témáról – témára cikázva egyre több kérdés merült fel bennünk, például, hogy mennyire hosszútávú egy rosszul megválasztott márkaképviselő hatása, vagy hogy hogyan mérhető fel, ki lesz a számunkra megfelelő influencer. Ezen kívül több társadalmi problémát is érintettünk és vizsgáltunk aktuális eseményeken keresztül.

Szakkollégiumunk számos CSR programja valósulhatott meg az NTP keretén belül. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan igyekeztünk pozitív változást elérni a környezetünkben az elmúlt év során.

Fogadj örökbe egy egyetemistát program keretében középiskolásoknak mutattuk be milyen az egyetemista élet, segítettünk nekik a jelentkezési folyamatban, pályaválasztásban az egyetemi tapasztalataink megosztásával.

Az  ELTE GTK HÖK-kel közösen több jótékonysági akcióban is részt vettünk. Adományt gyűjtöttünk az ukrajnai menekültek számára. A jótékonysági sütivásáron szakkollégistáink az általuk sütött finomságaink árusításából befolyt összeggel támogatták a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt és a Baptista Szeretetszolgálatot. A karácsonyi cipősdoboz akció keretében általunk összeállított ajándékdobozokkal csaltunk mosolyt a rászoruló gyermekek arcára.

A NÁSZ tagjai is csatlakoztak a szakkollégiumi kezdeményezéséhez, amely során a rászoruló betegek számára szerveztünk véradást. A Noé Állatotthonban a menhely által befogadott kutyák napját tettük szebbé, egy közös kutyasétáltatás keretében, ezzel segítve az ott dolgozók munkáját.

Továbbá a Nemzeti Tehetség Program elnyerésének köszönhetően létrejöhetett a NÁSZ honlapjának fejlesztése, a legjobban teljesítő hallgatók jutalmazása könyvutalvány formájában, illetve a NÁSZ mára már hagyományosnak számító táborának szállása és étkezése, valamint egyéb nyomdai költségek fedezése is ebből az összegből valósulhatott meg.

Oszd meg ezt a cikket!