Webhely N1 cikk kiemelt kép

Navratil Egyperces

Országos Szakkollégiumi Találkozó

Debreceni Csaba

Szakkollégiumunk képviseleteként részt vettem az Országos Szakkollégiumi Találkozón Pécsett. A Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium által kétévente megrendezésre kerülő eseményen mintegy hetvenen vettünk részt, mely kiváló alkalom volt kapcsolatépítésre.

A hétvégét ismerkedéssel, kvízezéssel és társasozással, illetve egy, a találkozóval egybekötött Interkoll üléssel kezdtük. A javarészt utazással töltött napot egy közösségi játékokkal megfűszerezett vigalommal zártuk, mely során összemérhettük tudásunkat.

A rendezvény fő napján, szombaton nyolc szakmai előadás közül választhatott négyet megtekintésre a szakkollégiumok sokszínű diáksága. Az érdekfeszítő és interaktív előadások során napirendre került az energetikai válság, a tőzsdepiac, a kiberbiztonság, az addikciók és a magyarországi KKV-k statisztikus elemzése. A lebilincselő előadások során igazi csemege volt megismerni, hogy a Pécsi Tudományegyetem oktatói milyen témákat kutatnak doktoranduszi és doktori működésük során. A pazar előadásokat a Zsolnay negyedben, egy estély keretein belüli díszvacsorával és borkóstolóval emésztettük meg az E78 kultúrházban, ahol lehetőségünk adódott megbeszélni a nap folyamán felmerült témákat és temérdek szakkollégiumi praktikát.

A Találkozó lezárásaként egy Pécs környéki túrázás szolgált vasárnap. Rengeteg ismerkedésre és értékes tudásátadásra adódott lehetőség ebben a tartalmas pár napban, mind remek élményekkel gazdagodtunk. Köszönjük a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégiumnak a profi szervezést!

Oszd meg ezt a cikket!