Webhely N1 cikk kiemelt kép

Navratil Egyperces

KPMG Universe Career Day

Pók Lilla Réka

A KPMG Universe Career Day híréről a legtöbb hallgató az egyetemi hírlevélből értesült. Egypercesünkben erről az eseményről számolunk be, és arról, milyen tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagodtunk a karriernap résztvevőiként.

Egy gyors regisztráció után a KPMG helyi vezetői mondtak köszöntőt, majd megkezdődtek a különböző workshopok és extra aktivitások, melyeken kisebb csoportokra bontva vettünk részt, a nyakbaakasztó bilétánk színei szerint.

A workshopok felvonultatták az üzletágakat, amelyekben a KPMG tevékenykedik. Az Audit, a Tax, a Legal, az Advisory és a Global Services külön-külön kisebb termekben voltak bemutatva. Mindegyik teremben az azon a területen rövidebb vagy hosszabb ideje dolgozókkal beszélgethettünk, akik nemcsak játékos feladatokkal álltak elénk és dolgoztatták meg fogaskerekeinket, hanem minden kérdésünkre készségesen, hozzáértően válaszoltak.  A 8. emeleti termekben a kilátás is valóban lélegzetállító volt a naplementében.

Az extra aktivitások keretében a földszinti díszes konferenciatermekben megtudhattuk, mitől lesz a CV-nk nemcsak egyedi, de professzionális is, valamint hogy mik azok a szemet szúró hibák, melyek láttán minden HR-es a szemöldökét ráncolja. Második témánk pedig az volt, hogyan tudunk az állásinterjún lehengerlő benyomást kelteni, amivel egyből megkapjuk az álommunkánkat. Itt egy coach foglalkozott velünk, és vezetett rá minket arra, hogy azok a tulajdonságok, készségek, amik egy sikeres karrier felépítéséhez szükségesek, már megvannak bennünk, csak fel kell ismernünk őket.

A leglelkesebbek ezenkívül egy profi fotóssal profilképet is készíthettek az önéletrajzukhoz, mások pedig személyes szín- és stílustanácsadáson vehettek részt.

Este a rengeteg szakmai tartalom után pedig elérkezett az idő egy kis networkingre, finom ételekkel, italokkal és zenével társítva, hogy a beszélgetések jóízűek és kötetlenebbek legyenek.

Kijelenthetjük, hogy rengeteg új élménnyel, értékes tapasztalattal és gondolattal gazdagodhattunk a KPMG irodaházában.

Oszd meg ezt a cikket!