Webhely N1 cikk kiemelt kép

Navratil Egyperces

MNB Kiválósági Ösztöndíj átadó

Bagó Laura

Az ELTE GTK-án 34 hallgató részesülhetett a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíjának kitüntetésében, külön öröm számunkra, hogy szakkollégistáink közül 11-en nyerték el az ösztöndíjat. A ünnepélyes átadóra 2023.03.27-én került sor, a GTK Kari Tanács ülésén.

Az esemény délután 14 órakor kezdődött, a terembe odaérve pedig névsor szerint foglalhattunk helyet. Az átadó során Dr. Margitay Tihamér dékán köszöntötte a díjazottakat, majd egyenként átadta az okleveleket. A jelenlévők az okleveleken kívül további ajándékokat is kaptak, többek között egy egyedi érmével ellátott Kiválósági ösztöndíjprogram forgalmi sort, egy ünnepi csokoládét,valamint több MNB-s szakmai kiadványt is.
Az őszi NFÖ átadó után ez volt a második ilyen alkalom, amelyen díjazottként vehettem részt és megintcsak azt tudom mondani, hogy felemelő érzés volt a szakkollégiumunkat képviselve, közösen sikereket átélni.

Gratulálunk díjazottjainknak és további eredményes tanulást és sikereket kívánunk Nekik!

 

Az ösztöndíjprogram rövid ismertetője:

Az MNB Kiválósági Ösztöndíjprogram célja a gazdasági területen tanulmányokat folytató, kiemelkedő eredményekkel rendelkező és szakmai tevékenységeket folytató hallgatók támogatása.
Az ösztöndíjra azok az alkalmazott közgazdaságtan, pénzügy és számvitel, nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodás és menedzsment és kereskedelem és marketing alapszakon  tanulmányokat folytató  hallgatók pályázhattak, akik tanulmányaikat állami vagy önköltséges finanszírozási formában, nappali munkarendben folytatják, legalább 2 félévet teljesítettek és jelenleg is aktív státusszal rendelkeznek. Ezen kívül  a legutolsó két aktív félévben legalább 54 kreditet megszereztek és 4,00 vagy annál magasabb súlyozott tanulmányi átlaggal rendelkeznek. A tanulmányi eredményen kívül a tudományos, szakmai eredményekért( pl. TDK, OTDK, szakkollégiumi tagság, középfokú és felsőfokú nyelvvizsgák), valamint közéleti, közösségi tevékenységért lehetett extra pontokat szerezni.

 

Oszd meg ezt a cikket!