Webhely N1 cikk kiemelt kép

Navratil Egyperces

EY by Night

Imre Domonkos

Az EY by Night esemény minden évben megrendezésre kerül, melynek célja, hogy az egyetemisták betekintést nyerjenek egy Big4 cég mindennapi életébe és, hogy megjöjjön a kedvük kipróbálni magukat hasonló munkakörnyezetben.

Idén, március elsején az Ernst&Young közel 60 érdeklődőt fogadott, akik az est folyamán megismerkedtek a cég különböző részlegeivel és egy Monopolyhoz hasonló játékban mérhették össze a tanácsadással kapcsolatos tudásukat. A rendezvény megnyitója után kisebb csoportokra osztva haladtunk állomásról-állomásra, kezdve a Tax csapatával, ahol a kollégák készségesen válaszoltak a kérdéseinkre. A jó hangulatú beszélgetést a szigorú menetrend szakította félbe, melynek második részét a Tech Consulting részlegen dolgozók biztosították. A hasonló kérdezz-feleleket egy rövid Quizzel egészítették ki, ahol megtudtuk, hogy mi a helyes válasz a „Hány labda fér egy autóba?” kérdésre.

Az utolsó előtti helyszínen egy Monopoly by EY játékon vettünk részt, amelynél különböző befektetői szituációknál kellett az anyagilag legjobb döntést meghozni tanácsadói segítséggel. A legnagyobb vagyont felhalmozó csapat tagjait onnantól kezdve elismerés és dicsőség övezte. Végső állomásunkat az Audit részleg adta, itt egy keresztrejtvény várta a jövőbeni közgazdászokat, melynek megoldásai a könyvvizsgálói szakfogalmaktól egészen az embléma/zene felismerésig váltakoztak. Az est fénypontja egy 5 kérdésből álló Kahoot volt, ahol az első három helyezettet egy-egy Sziget fesztivál bérlettel jutalmazták. Szakkollégiumunk kiválóan szerepelt a versenyen és el is hozta az egyik főnyereményt. Ezen kívül mindenki kapott tornazsákot, kulacsot, jegyzetfüzetet és egy fenntartható ceruzát, amit használata után el lehet ültetni! 

Az EY by Night lezárásaként egy kötetlen hangvételű vacsorán vettünk részt, melynek keretében az addig el nem hangzott izgalmas kérdéseinket tehettük fel egy forralt bor és egy finom hamburger mellett.

Oszd meg ezt a cikket!