mupa (1)

Navratil Egyperces

MÜPA Egyetemi workshop

Tuli Liliána

Ezen a héten kilenc szakkollégistánk látogatott el a MÜPA lélegzetelállítóan gyönyörű épületébe, abból a célból, hogy részt vegyenek az intézmény által szervezett Egyetemi workshopon. A MÜPA Üvegterme számos felsőoktatási intézményből érkező szakkollégiumi nagykövettel telt meg. 

Már októberben is jelen voltunk az első ilyen workshopon, amikor is még csak ötleteltünk arról, hogy vajon hogyan lehetne az egyetemistákat közelebb hozni mind a MÜPA-hoz, mind pedig átfogóan a kultúrához. A vezetőség egy fontos célkitűzése erre az évre, hogy a mi korosztályunknak is érdekes és élvezetes előadásokkal, programokkal töltsék fel a MÜPA repertoárját. A mostani alkalommal is egy nagy körben ültünk le, és úgy vitattuk meg a 18-30 éves korosztály elérésének legfontosabb kérdéseit. Rövid szünet után pedig kis csoportokban ültünk le kerekasztal-beszélgetésekre tematika szerint. Az egész eseményben az volt a legjobb, hogy a vezetőséget tényleg érdekelte, hogy mi, egyetemisták hogyan működünk, melyek azok a programok, amelyek hallatán felcsillan a szemünk. Őszintén elmondhattuk a véleményünket, és ők meghallgatták.

Számunkra a szakkollégiumban egyébként is fontos szerepe van a kultúrának, kulturálódásnak, hiszen egy félévben egyszer-kétszer közösen is ellátogatunk színházba, illetve volt már olyan is, hogy önálló kezdeményezés után mentünk el együtt egy irodalmi estre. A saját, belsős kvízestjeink során is mindig bőséggel előfordulnak szépirodalomhoz, írókhoz, költőkhöz kapcsolódó kérdések. 

Mi szívünkön viseljük a kortárs kultúra sorsát, ezért is volt nagy öröm számunkra, hogy ha csak egy kicsit is, de hozzátehettünk ahhoz, hogy az egyetemisták és fiatal felnőttek többször forduljanak a kulturális programok felé is.

Oszd meg ezt a cikket!