Webhely N1 cikk kiemelt kép

Navratil Egyperces

Fiatalok a biztosítások világában - beszámoló a CaseSolvers esettanulmányi versenyről

Debreceni Csaba, Preisz Zsófia

Október és november folyamán részt vettünk a CaseSolvers és a MABISZ közös szervezésében megrendezett Biztosítsd Be Magad! versenyen, ahol országos harmadik helyezést értünk el a Safety First csapat színeiben.

Októberben szereztünk tudomást az esettanulmányi versenyről, amikor már javában folyt az első forduló beküldési szakasza. A feladat egy komplex probléma megoldását tűzte ki célul számunkra: hogyan hozhatjuk közelebb a biztosítások világát az Y- és a Z-generáció tagjaihoz. Előbbi megválaszolásához gondos szekunder kutatást végeztünk az ezredfordulósokkal kapcsolatban, utóbbira pedig mi magunk, személyesen kerestük a válaszokat. Egy 7, válogatott kérdésből álló kérdőívet küldtünk körbe kapcsolati köreinken, az eredmény pedig egy kismintás pilot kutatásnak tekinthető. Azt a következtetést vontuk le, hogy a Z-generáció esetében elsőkörben a biztosítások világának megismertetésére, perspektívabővítésre van szükség. Eredményeinket egy letisztult prezentációban foglaltuk össze. Nem gondoltuk, hogy 2 héttel később egy szakmai kurzusoktól sűrű estén derült égből kapjuk meg az e-mail-értesítőt, hogy döntőbe jutottunk.

Lelkesen álltunk neki munkánk áttervezésének: a döntőn ugyanis már nemcsak beküldeni, de előadni is lehetőségünk volt. Konzultáltunk dr. Hlédik Erika egyetemi docenssel, Bedzsula Bálint egyetemi tanársegéddel és dr. Tanács Jánossal, szakkollégiumunk igazgatójával. Rengeteg – hosszú távon is hasznos – javaslatot kaptunk tőlük, ezeket javarészt sikerrel implementáltuk előadásunkban. Izgatottan érkeztünk meg a Kodály köröndi MABISZ-székházba, ahol apró étkekkel, kávéval és vízzel kínáltak minket. Nem volt viszont sok időnk érlelni magunkban a feszültséget, ugyanis a rövid bemutatkozást és a sorsolást követően a mi csapatunk lett kiválasztva elsőnek, hogy előadjuk prezentációnkat. Az előadást követően kérdéseket szegeztek nekünk javaslatainkkal kapcsolatban, amiket a pazar összhangnak köszönhetően különösebb kellemetlenség nélkül megválaszoltunk. Megkönnyebbülten sétáltunk vissza a várakozóba, ahol némi várakozást és ismerkedést követően kihirdették a nyerteseket. Örömmel fogadtuk a harmadik helyezést, és a CaseSolvers szervezői is örömmel fogadták érdeklődésünket. Nagyon köszönjük felkészítő tanárainknak felbecsülhetetlen értékű útmutatásukat!

Oszd meg ezt a cikket!