Navratil Egyperces

Richter Ideathlon

Mayer Kata

Az elmúlt szemeszter legnagyobb eseménye számomra a Richter Gedeon legújabb versenye, a Richter Ideathlon volt. A következőkben ebbe szeretnék egy kis betekintést nyújtani.

A regisztrációt követően minden jelentkezőnek egy online feladatsort kellett kitöltenie, ami különböző tudományterületeken mérte fel a tudásukat. A verseny nem csak gazdasági szakon tanuló hallgatóknak szólt, voltak orvosok, mérnökök, illetve természettudományos tárgyakat hallgató diákok is. Éppen emiatt a gazdasági kérdéseken túl voltak matematikai, illetve egészségüggyel kapcsolatos kérdések is, emiatt igazán holisztikus tudás kellett a kitöltéséhez. Nagy örömömre sikerült megfelelő eredményt elérnem, így megkezdődhetett a nagy kaland.

csoportkép
kupaktanács

Körülbelül 30 társammal 3 napot tölthettünk el a Balatonon a Richter üdülőjében, ahol remek hangulat és szuper mentorok vártak minket. Első nap a csapatépítésen, illetve egymás megismerésén volt a hangsúly, azonban a második napon már elkezdődött a megmérettetés. Miután a mentorok segítségével kialakultak a csapatok, minden csapatnak egy olyan ötlettel kellett előállnia 24 óra alatt, ami a magyar egészségügyi ellátórendszert tudja tehermentesíteni. Szükséges volt ezt részleteiben kidolgozni, értékajánlattal, marketingkommunikációval, illetve pénzügyi háttérrel együtt.

Csapatommal a fiatal, 14-22 éves korosztálynak fejlesztettünk egy mentális egészséggel foglalkozó applikációt, amit használva az egészségügyi tudatosságuk növelhető. Az appban lehetőség van beszélgetni GedeON-nal, a chatbottal, aki a minden nap megadott válaszok alapján tudja nyomonkövetni a felhasználó mentális állapotát, és ez alapján ajánl megfelelő cikkeket olvasásra, illetve ha szükséges, szakembert további segítségnyújtásra.  Az applikáció rendelkezik egy pszichológus-, illetve pszichiáter-adatbázissal, ami tartalmazza az összes alapadatot (ár, hely, specializáció, ajánlások), így mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb szakembert, illetve GedeON is ezt az adatbázist használja a személyre szabott ajánlásokhoz.

 

Egy igen hosszú éjszaka után elkészült a kidolgozott ötlet, és már csak a prezentáció várt ránk, amit egy társammal ketten adtunk elő, képviselve a csapatot. Nagy örömünkre előadásunk elnyerte a zsűri tetszését, és nekünk ítélték az első helyezést. Igazán nagy öröm volt hallani dicsérő szavaikat, miközben munkánkról beszéltek, úgy éreztük, sikerült valami igazán értékeset alkotnunk.

prezentálás

Oszd meg ezt a cikket!