Navratil Egyperces

Siba Gyöngyvér

Legújabb sorozatunk, a „Navratil egyperces” keretein belül szeretnénk megmutatni, hogy milyen érdekes és aktuális dolgok történtek a NÁSz-tagokkal. Olyan kisebb összefoglalókat olvashattok majd hétről hétre, mint például, hogyan éltük meg, amikor a Forbes által szervezett Flow-n és Money Summiton vehettünk részt, vagy éppen arról, hogyan zajlottak kurzusaink a félév során és milyen tapasztalatokat szereztünk. Ezen kívül beszámolunk minden olyan friss eseményről, amelyeken az utóbbi időben jelen voltunk.
Tartsatok velünk Ti is, ha még jobban bele szeretnétek látni a NÁSz mindennapjaiba!

Inside Deloitte Financial Advisory

Szakkollégiumunk meghívást kapott a 2022. november 10-én megrendezett, Inside Deloitte Financial Advisory névre keresztelt rendezvényre, amelynek keretein belül különböző gazdasági egyetemek szakkollégiumi tagságának mutatkozott be a Deloitte pénzügyi tanácsadással foglalkozó részlege. 

Az este folyamán egy általános bemutatkozó után kisebb csoportokba osztva ismerkedhettünk meg a Financial Advisory öt különböző szakmai területével. A Deloitte irodájában kialakított állomásokon az egyes részlegek képviselői beszéltek nekünk az adott területről. Ezután lehetőségünk volt kérdezni a részlegek működéséről, ezáltal mélyebben megismerhettük a különböző csapatok felépítését és feladataikat.

A beszélgetések során számtalan érdekes és értékes információval gazdagodhattunk, megismertük a VCS fogalmát, megtudhattuk, milyen projekteken dolgoznak egy átvilágítás során, hogyan zajlanak a tárgyalások az ügyfelekkel, milyen módszereket használnak egy-egy vállalat értékelése során és azt is, hogy milyen szerepe van az újszerűbb, adatorientált gondolkodásmódnak, eszközöknek a Financial Advisory területén. Az egyes területek képviselői lelkesen válaszoltak különféle kérdéseinkre, legyen szó tisztán szakmai vonatkozásúakról vagy a szervezeti kultúrához kapcsolódó témákról. 

Az esemény alkalmából egy Kahoot-játékkal is készültek nekünk a rendezvény szervezői, mely során különféle, a Deloitte-ról és a Financial Advisory részleg projektjeiről, sikereiről, csapatairól szóló kérdésekre kellett megtalálnunk a helyes választ. A játék legjobban teljesítő, leggyorsabb és legügyesebb három résztvevőjének deloitte-os ajándékcsomaggal kedveskedtek a szervezők.

A kötött programok után lehetőségünk volt networkingre, beszélgetni a Deloitte képviselőivel és a többi szakkollégium résztvevőivel is, mindezt pedig finom ételek és italok társaságában tehettük meg. Itt feltehettük azokat a kérdéseinket, amelyekre idő hiányában korábban már nem maradt idő, ezáltal szakmailag is belemélyedhettünk az általunk legérdekesebbnek tartott területek részleteibe. A kötetlen beszélgetések során nemcsak a deloitte-osokkal, hanem más, a jelenlévő szakkollégiumok motivált, érdeklődő hallgatóival is megismerkedhettünk. 

Minden NÁSz-os nevében bátran állíthatom, hogy nemcsak remekül éreztük magunkat az este folyamán, hanem rengeteg új és izgalmas dolgot is tanultunk. Köszönjük a meghívást és a lehetőséget a Deloitte-nak!

Oszd meg ezt a cikket!