Bevonó tábor

Bús Emma

A 2022. szeptember 17-ei hétvégén a NÁSZ frissen kibővült csapata Balatonszemesre látogatott, azzal a céllal, hogy felavassa újoncait és bevezesse őket a szakkollégiumi élet világába, mindeközben pedig jól szórakozzon.

A kaland reggel 8-kor kezdődött, kinek a Déli, kinek a Kelenföldi pályaudvaron. Két óra zakatolás után a társaság már el is foglalta helyét a Pillangó szállóban, ahol 8 fős szobák, egy nagy közösségi terem és egy ebédlő várt minket. Az utóbbiban szombaton meleg ebédet és vacsorát kaptunk, aminek talán a kollégisták örültek a legjobban, vasárnap pedig reggelivel indult feladatokban gazdag napunk.

A szombati program az ismerkedésnek és csapatépítésnek volt szentelve. A hangulatot az elmaradhatatlan névmemória játékkal alapoztuk meg, de ez még csak a jéghegy csúcsa volt. Egyre kreatívabb és szórakoztatóbb módjait tapasztaltuk meg az ismerkedésnek; lerajzoltuk egymást, “Circle Of Talk” néven pedig a “Véleménybuborékok”, “Intelligencia, mint morális kategória” és az “Erasmus” témákat jártuk körbe. A Teameknek is jutott ideje a közös munka megkezdésére a zöldfülűekkel, mivel minden csapat megtartotta első meetingjét. A Kommunikációs Team tagjai például első feladatukat is megkapták, melyben posztíró képességeinket tehettük próbára.

Miután magunk mögött tudhattunk minden teendőt, és hivatalosan is lezártuk a napot, többek között Tanács János, a szakkollégium igazgatójának bátorító szavaival, kezdetét vette a sörpong bajnokság és az esti kikapcsolódás. Italokban és ropogtatni valókban nem volt hiány, ahogy táncban és kedélyes beszélgetésekben sem.

Vasárnap Bedzsula Bálint, a GTK igen kedvelt oktatója és a NÁSZ lelkes támogatója tartott nekünk workshopot, amiben interaktív módon szedtük össze, hogy mitől lesz sikeres egy szervezet, a mi szervezetünk. Felderítettük lehetőségeink, igényeink, félelmeink és elvárásaink sokaságát. Többek szerint ez volt a hétvége legemlékezetesebb foglalkozása és nagyon értékes tudást szereztünk egy jól működő szervezet kulcsfontosságú összetevőiről.

A színvonalas szervezés még a legapróbb részletekben is megmutatkozott, hiszen még egy emlékfüzet is készült erről a nagyszerű hétvégéről polaroidokkal és apró üzenetekkel díszítve. “Sok munkám volt az eseményben, de minden percet megért, amikor hajnalban a rendrakás után fáradtan felmentem a szobánkba és láttam, hogy hajnali 4-kor többen egy asztalnál ülve beszélgetnek és nevetgélnek. Nem mint régi és új tagok, hanem mint a NÁSZ-nép.” mesélte az esemény főszervezője, egyik kedves tagunk, akinek utólag is hálásan köszönjük lelkes hozzáállását. „A legjobban mégis a barátságos, nyitott és befogadó közösség tetszett.” -osztotta meg velem véleményét egy új tagunk, ami mindent elmond a fogadtatásról, amiben részesültünk.

Oszd meg ezt a cikket!