„Még nem pontosan tudom, hogy mit dolgozzak a jövőben, így talán az a legfontosabb, hogy ahhoz valami iránymutatást kapjak. ” – interjú Szaller Nikivel

Interjúnkból megtudhatjátok, Szaller Niki, a GTK pénzügy mesterszakos hallgatójának motivációit, véleményét Szakkollégiumunkról:

Kérlek mesélj magadról. Milyen szakon tanulsz? Miért esett erre a választásod?

Pénzügy szakon vagyok mesterképzésen, és azért választottam ezt a szakot, mert úgy gondolom, hogy itt a matematika és a nyelvek iránti érzékemet jól tudom kombinálni.

Miért jelentkeztél a Navratil Ákos Szakkollégiumba? Hogy érzed, miben fog tudni hozzájárulni a szakkollégium a fejlődésedhez?

Fontosnak tartom a kapcsolatok építését. Illetve abban is segíthet, hogy kicsit talpraesettebb legyek és önállóbb. Még nem pontosan tudom, hogy mit dolgozzak a jövőben, így talán az a legfontosabb, hogy ahhoz valami iránymutatást kapjak.

Milyen lehetőségeket szeretnél kihasználni a szakkollégiumnál? Milyen területek érdekelnek?

Főként a szakmai dolgokra vagyok kíváncsi, az előadásokra és a workshopra, meg a nyelvtanulás lehetőségét szeretném kihasználni.

Kérlek mesélj a szakkollégiumunk felvételi folyamatáról. Milyen volt a felvételi első fordulóján kapott írásbeli feladatsor?

Elég vegyes kérdések voltak. Azért volt egy-kettő, amire nehezebben válaszoltam, amin nagyon sokat kellett gondolkodni. Ami kifejezetten tetszett, az az a feladat, ami konkrét dolgokra kérdezett rá, például hogy egy váratlan visszamondást hogyan lehetne megoldani a szakkoliban. Meg azon is gondolkodtam, hogy egy választ lehet nagyon rossznak megítélni és nagyon jónak is, viszont írtátok hogy nem létezik helytelen válasz, úgyhogy igyekeztem nem stresszelni magam rajta. Ezenkívül az is nagyon tetszett, hogy angolul is kérdeztek nemcsak magyarul.

Hogy érezted magad a felvételi második fordulóján tartott szóbeli interjún?

Ideges voltam amiatt, hogy mindent el tudjak mondani, amit gondolok. Aztán a többi nem rajtam múlik, mert nem tudhatom, hogy kik jönnek még, meg hogy mit kerestek. Az megnyugtatott, hogy nem volt nagy korkülönbség az interjúztatók és köztem, így nem éreztem ezt az alá-fölérendelődést. Arra is jó volt rájönnöm, hogy itt nem csak nekem új ez az egész, hanem nektek is.

Mit tanácsolnál azoknak, akik a jövőben terveznek felvételizni a Navratil Ákos Szakkollégium tagjai közé?

Merjenek jelentkezni, ne féljenek, próbálják ki. Szerintem itt az a kifizetődő, ha önmagát adja a jelentkező. Amiatt sem kell izgulni, hogy nehéz, elgondolkodtató kérdéseket tesznek fel. Laza hangulat van. Amiatt érdemes egyedül izgulni, hogy önmagából a legtöbbet hozza ki az ember, mert a többi nem rajta múlik szerintem.

Oszd meg ezt a cikket!