„Nagyon megtetszett, hogy egy szakmai műhelymunkában vehetünk részt.” – interjú Ulmann Ákossal

Ez úttal Interjúalanyunk az ELTE GTK pénzügy és számvitel alapszakos hallgatója, Ulmann Ákos volt.

Kérlek, mesélj magadról. Milyen szakon tanulsz? Miért esett erre a választásod?

A nevem Ulmann Ákos, pénzügy-számvitel alapszakon tanulok, most vagyok első éves. Leginkább a középiskolai matematika tanárom hatására választottam ezt a szakot, sokáig a gazdálkodás és menedzsment szak felé hajlottam, de azt javasolta, hogy valami specifikusabb szakot válasszak, és hogy nézzek utána. Nekem a pénzügy-számvitel nagyon megtetszett, illetve úgy gondolom, hogy könyvelőkre, pénzügyi szakemberekre mindig szükség lesz. Például én turizmust tanultam, ami ugye a pandémiának köszönhetően bedőlt.

Miért jelentkeztél a Navratil Ákos Szakkollégiumba? Hogy érzed, miben fog tudni hozzájárulni a szakkollégium a fejlődésedhez?

Már a gólyatáborban a standotoknál megismerkedhettem a szakkollégiummal. Más szakkolis ismerőseim is támogatták ezt a motiváltságomat, hogy jelentkezzek ide. Nagyon megtetszett, hogy egy szakmai műhelymunkában vehetünk részt. Az is tetszett, hogy nagyon fiatal, 2021. májusában alakult, így lényegében együtt tudunk menetelni a közös úton, együtt tudunk fejlődni. Valamint az sem elhanyagolható tény, hogy ugye én Ulmann Ákos vagyok, ez pedig Navratil Ákos szakkollégium, tehát a keresztnevek egyeznek. J

Milyen lehetőségeket szeretnél kihasználni a szakkollégiumnál? Milyen területek érdekelnek?

Úgy gondolom, hogy egy ilyen közösségnek, ahol minőségi munka folyik, ott mindenképpen ambiciózus és tehetséges emberek vannak, így én a kapcsolatépítést emelném ki, ami szerintem nagyon jó és hasznos dolog egy szakkollégiumnál. A pénzügy-számvitellel kapcsolatos terület érdekel leginkább, de nyitott vagyok más területek megismerésére, betekintésére, hiszen ha majd esetleg vállalkozást szeretnék építeni a jövőben, akkor nemcsak a pénzügyi részhez kell érteni, hanem ugyanúgy a marketing és menedzsment részéhez is.

Kérlek mesélj a szakkollégiumunk felvételi folyamatáról. Milyen volt a felvételi első fordulóján kapott írásbeli feladatsor?

Én sok időt töltöttem el a kitöltésével, mert rendesen át akartam gondolni, és minőségi munkát kiadni a kezem közül. Remélem, ez sikerült. Egyébként az írásbeli felvételit én jónak találtam, kellőképpen szisztematikusan volt felépítve. Szerintem abszolút sikerült úgy felépíteni, hogy az embert is meg tudjátok ismerni, hogy a képességeiről, a hozzáállásáról, a világról gondolt felfogásáról is kialakuljon egy kép.

Hogy érezted magad a felvételi második fordulóján tartott szóbeli interjún?

A szóbeli beszélgetés során négy ember volt a felvételiztető, ahol mindenki nagyon szimpatikus volt már a kezdetektől fogva. Az interjút egy jó hangulatú beszélgetésnek mondanám, nem az a kimondottan feszengős, szorongós légkör volt a jellemző.

Mit tanácsolnál azoknak, akik a jövőben terveznek felvételizni a Navratil Ákos Szakkollégium tagjai közé?

A jövőbeni felvételizőknek azt tanácsolnám, hogy ne izgulják túl és adják önmagukat, mert azzal nem tudnak mellé lőni.

Oszd meg ezt a cikket!