„Egyáltalán nem kell izgulni a szóbelin, mert egy nagyon fiatalos csapat fogadott” – interjú Nagy Anna Dorottyával

Interjúalanyunk az ELTE GTK kereskedelem és marketing alapszakos hallgatója, Nagy Anna Dorottya volt.

Kérlek mesélj magadról. Milyen szakon tanulsz? Miért esett erre a választásod?

Idén kezdtem a kereskedelem és marketing alapszakot, gólyaként vagyok most itt. Úgy gondolom, hogy a mai világban kiemelkedő szerepe van az online marketingnek. Sokan azt hiszik, hogy ennek csak egy gazdasági fekete-fehér oldala van, viszont van egy kreatívabb oldala is, ami engem nagyon érdekel és szívesen foglalkoznék vele a jövőben. Úgy éreztem, hogy számomra ez a terület a tökéletes választás.

Miért jelentkeztél a Navratil Ákos Szakkollégiumba? Hogy érzed, miben fog tudni hozzájárulni a szakkollégium a fejlődésedhez?

Szerintem már általánosságban is elmondható, hogy egy szakkollégium nagyon sokat hozzá tud adni a hallgató tanulmányaihoz, amikor pedig megláttam nálatok az idei félévre meghirdetett kurzusokat, tudtam, hogy ez egy olyan lehetőség, amit nem szabad elszalasztanom. Mind olyan kiegészítő tudást kínáltak, amire nem sok helyen nyílna alkalmam szert tenni. Természetesen a nyelvtanulás is nagyon szimpatikus opció volt, mindig is szerettem volna egy harmadik idegen nyelvbe belekezdeni.

Milyen lehetőségeket szeretnél kihasználni a szakkollégiumnál? Milyen területek érdekelnek?

Biztos, hogy jelentkezni fogok valamelyik nyelvi kurzusra, de emellett a marketinges és a gazdaságfejlődéstanos workshopot is szívesen kipróbálnám. Nagyon remélem, hogy hozzá fogok tudni tenni a kolis közösség működéséhez, és a kommunikációs, marketinges csapatban tevékenykedve is új dolgokat fogok tanulni.

Hogy érezted magad a felvételi második fordulóján tartott szóbeli interjún?

Egyáltalán nem éreztem feszélyezve magamat, őszintén meg is lepődtem amikor egy velem egykorú, fiatalos, pozitív kisugárzású csapat fogadott. Az elején egy kicsit persze tartottam a dologtól, de most már úgy gondolom, hogy igazán senkinek sincs oka izgulni a szóbelitől.

Mit tanácsolnál azoknak, akik a jövőben terveznek felvételizni a Navratil Ákos Szakkollégium tagjai közé?

Azt, hogy ne féljenek a felvételi kérdéssortól, mert egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnhet. Nyilvánvalóan, mivel ez egy gazdasági szakkollégium, gazdasági kérdések is bőven előfordultak, ugyanakkor személyes kérdések is voltak benne, amikre bárki könnyen tud válaszolni. Ha pedig egy picit jobban átgondolja a hosszú, kifejtendő kérdéseket, arra is biztos, hogy tud válaszolni. Úgyhogy mindenkit bíztatok, hogy próbálkozzon és ne hagyjon veszni egy ilyen lehetőséget.

Oszd meg ezt a cikket!