És azt láttam, hogy érdekli őket, hogy mit gondolok a szakkollégiumról. – Király Bencét kérdeztük

A Navratil Ákos Szakkollégium kiemelt figyelmet szentel a hallgatók véleményének. Nincs ez másképp felvételi folyamatunkkal kapcsolatban sem.

Szakkollégiumunk kíváncsi volt:Hogyan vélekednek a hallgatók a szervezetről? Mi motiválta őket a jelentkezésük során? Hogyan élték meg a kiválasztási folyamat egyes fordulóit?

Mindezekre fény derül a felvételt nyert hallgatókkal készített interjúsorozatunkból. Interjúalanyaink a GTK más-más szakáról, különböző érdeklődési területekkel és háttérrel jelentkeztek szakkollégiumba.

Interjúalanyunk az ELTE GTK nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatója, Király Bence volt.

Kérlek, mesélj magadról. Milyen szakon tanulsz? Miért esett erre a választásod?

Én másodéves vagyok nemzetközi gazdálkodás alapszakon, és igazából azért választottam ezt, mert eleve érdekelnek a nemzetközi kapcsolatok, és én a globalizáció miatt látom azt, hogy erre van, erre lesz a legnagyobb kereslet a mai világunkban. 

Miért jelentkeztél a Navratil Ákos Szakkollégiumba? Hogy érzed, miben fog tudni hozzájárulni szakkollégium a fejlődésedhez?

Igazából, maga az egyetem is egy bizonyos mértékű tudást ad számunkra. Viszont a szakkoli mégis inkább a szakmaiság felé mutat, és hasznos tudást tud nyújtani számunkra a való élethez.

Milyen lehetőségeket szeretnél kihasználni szakkollégiumnál? Milyen területek érdekelnek?

Hú, ez egy nagyon jó kérdés. Igazából a szervezet fejlesztés kifejezetten érdekesnek hangzik. A kurzusokat mindenféleképp végig szeretném járni, végig szeretném nézni, hogy milyen lehetőségeim is vannak. Mivel a jövőben is vezető pozícióra szeretnék pályázni az életben, szeretnék egy hasonló területen lévő kurzust megtalálni.  

Kérlek, mesélj a szakkollégiumunk felvételi folyamatáról. Milyen volt a felvételi első fordulóján kapott írásbeli feladatsor?

Érdekes, kifejezetten érdekesnek tartottam, és úgy gondolom, remek szűrés a tekintetben, hogy ki az, akit tényleg érdekel a szakkollégium, és ki az, aki csak igazából – nem is tudom -, hogy ki az, akit tényleg érdekel ez a dolog. 

És hogy érezted magad a felvételi második fordulójának keretén belül tartott szóbeli interjún?

Egy teljesen kötetlen, nagyon kedves felvételiztető bizottsággal találkozhattam. Itt egyáltalán nem éreztem magam stresszesnek, egyáltalán nem éreztem magamon nyomást, és tényleg ott is azt láttam, hogy érdekli őket, hogy mit gondolok a szakkollégiumról, miért jelentkeztem, és miért is érdekel engem ez.

Mit tanácsolnál azoknak, akik a jövőben terveznek felvételizni a Navratil Ákos Szakkollégium tagjai közé?

Azt, hogy ne stresszeljenek, és hogy időben kezdjék az írásbelit.  Nem mondom, hogy nehéz volt, inkább csak gondolkodtató kérdések voltak.  

Oszd meg ezt a cikket!